Spring naar toolbar

Vakantiestress

Afbeelding van Pete Linforth via Pixabay

Het klinkt zo ontspannend, vakantie. Bij het idee alleen al kun je helemaal weg zwijmelen, in je beleving ben je al op je vakantiebestemming, in de zon, met een drankje in de hand. IJskoud, wel te verstaan.

Voor het zover is, stroomt er heel wat water naar de zee, waar je straks ligt te zonnen. Kijkend naar de stapel kleding zuchten mijn lief en ik eens diep. Een enorme berg, hoger dan de Vaalserberg, ligt op ons bed. Het is maar voor één week, het lijkt wel of de gehele inhoud van onze kledingkast meegaat. Nou ja, van de mijne dan. Mijn lief is veel economischer, wat dat betreft.

Driftig lopen we heen en weer, dan weer dit pakkend, dan weer dat terugleggend. Dat hoeft niet mee, je gebruikt het toch niet. Of je zult het niet missen. Wacht, dit heb ik wél nodig, of het is altijd handig om bij je te hebben.

Onze hersenen draaien op volle toeren, denkend aan alles wat we wel of juist niet mee willen nemen, onze hoofden tollen. Boodschappen heb ik al gedaan, we moeten wel iets kunnen eten, de dag van aankomst. Zin om boodschappen te doen zullen we niet hebben.

Schoenen, gewone en wandel. Een verrekijker, camera’s (beide één, zodat we dezelfde dingen kunnen fotograferen). Diverse notitieblokjes, je bent schrijver of je bent het niet. Boeken, én een e-reader, al hopen we die niet al te veel nodig te hebben. Veel buiten en in de zon, dat is de planning. Spelletjes, voor als het wel regent, ondanks het bestelde goede weer.

Er is veel om aan te denken, we hebben te veel haast. Zonder een strakke planning en een lijstje, de verdienste van mijn lief, gaat het eigenlijk niet. Of je een paar dagen weg gaat, een week of meer, het maakt niet uit. Het hele huis wordt overhoopgehaald, het halve huis gaat mee.

Het vergt de nodige inspanning, om alles uit te zoeken wat mee moet, het klaar te leggen en vervolgens in te pakken. De moed zinkt ons soms in de schoenen, dit is niet het moment om bij de pakken neer te gaan zitten.

Dan zit het erop. Alles is ingepakt, klaar om in de auto gezet te worden. Dat doen we morgenochtend, vlak voor vertrek. Het is gelukkig maar een paar uurtjes rijden, de vakantiepret begint al zodra we in de auto stappen.

Nog één nachtje slapen, dan is het zover!

Eén gedachte over “Vakantiestress

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.