Schaamrood

Ik liep te dralen voor de ingang. Telkens als ik dacht voldoende moed verzameld te hebben, kwam er iemand aanlopen. Telkens deed ik alsof er niets aan de hand was, en liep door.

Het moest er toch een keer van komen. Ik raapte al mijn moed bijeen, en liep naar binnen. Langs smalle gangen zocht ik mijn weg, displays vol aanlokkelijke aanbiedingen versperden de weg. Het was slalommen langs winkelende mensen, op hun gemak kijkend op etiketten, tegelijkertijd zwaaiende winkelmanden ontwijkend.

Eindelijk had ik me een weg gebaand tot achterin de winkel, waar ik het product kon vinden waar ik naar op zoek was. Ik had een voorbeeld verpakking bij me, hoe ik ook zocht, ik kon het niet vinden. Er was natuurlijk geen winkelbediende in de buurt. Zucht. Maar eens kijken of de omschrijving op de verpakking in de buurt kwam. Op goed geluk koos ik er een, die het dichtst in de buurt kwam.

Met mijn ‘buit’ onder de arm baande ik me een weg naar de kassa. Schichtig ontweek ik de blikken van andere mensen. ‘Opzij, opzij, opzij! Maak plaats, maak plaats, maak plaats!’, dacht ik, iedere keer als iemand in de weg liep. Het scheelde niet veel, of ik had het uitgeschreeuwd! Maar ja, dan vestig je helemaal de aandacht op je. Dan maar op mijn lip bijten!

Ik had zowaar de moed om aan de kassajuffrouw te vragen of ik inderdaad het juiste product te pakken had. Op haar bevestigende knik volgde een vast hoorbare zucht van verlichting. Ik hoefde tenminste niet nóg eens… althans, niet op korte termijn.

Nu volgde pas echt een test van mijn moed en doorzettingsvermogen. Mijn auto stond ongeveer 500 meter verderop. Een lange mars begon, een ‘walk of shame’, mijn aankoop angstvallig onder de arm geklemd, zichtbaar voor alles en iedereen. Ik was zo slim geweest om geen (plastic) tas mee te nemen. Vanzelfsprekend.

De nieuwsgierige blikken waren onvermijdelijk en onontkoombaar, hoe ik ook probeerde mijn aankoop te verbergen. Mannen keken me meewarig aan, met een blik van ‘Je vrouw heeft je zeker op pad gestuurd? Stakker!’, of met een blik van herkenning. Vrouwen keken juist vertederd, met een blik van ‘Wat een schat, dat hij dat voor zijn vrouw doet!’

500 meter hadden nog nooit zo lang geleken, na wat een eeuwigheid leek, kwam ik eindelijk bij de auto. Snel deed ik mijn aankoop in de kofferbak. Het zat er op!

Met het schaamrood op de kaken liep ik over straat. De volgende keer haalt die lieve schat van mij lekker zelf maandverband!

17 gedachten over “Schaamrood

 • 13 januari 2018 om 14:57
  Permalink

  Al ben ik een vrouw snappen doe ik het wel, dat komt omdat er nog steeds een gene overlicht, maar wie weet, tegen beter weten in? Als je nu maar genoeg naar de reclame op TV kijkt en vooral naar de kwaaltjes en ongemakken waar vrouwen allemaal last van kunnen krijgen dan kan het nog veel erger waar je voor weggestuurd kunt worden. Gelukkig hebben mannen nergens last van, of ik kijk niet goed naar de reclame dat kan natuurlijk ook. Dus wat ik maar wil zeggen, het is maar maandverband. Groetjes van Will

  Beantwoorden
  • 14 januari 2018 om 09:26
   Permalink

   Hallo Will,
   Allereerst bedankt voor je reactie! Ik moet bekennen dat ik me helemaal niet schaamde, ik moest alleen denken terwijl ik met het maandverband onder mijn arm over straat liep dat er ongetwijfeld mannen of jongens zijn die zich daar wél voor zouden schamen. Ik heb het een klein beetje aangedikt, om er een leuk verhaal van te maken. Het is meer een kwestie van ‘dichterlijke vrijheid’, zou je kunnen zeggen.

   Mocht mijn vrouw me nog eens op pad sturen, zal ik het zeker doen hoor!

   Groeten terug van Lucky Luc!

   Beantwoorden
   • 14 januari 2018 om 10:39
    Permalink

    Dat snap ik ook wel dat je het wat overdrijft, als je dat niet doet is er niet zoveel aan, dat was van mijn kant ook.
    Daarom ging ik ook lekker overheen met die andere vrouwenkwaaltjes. Trouwens, wat heb jij een lekkere bezigheid, als ik colums zie dat zijn ze altijd gelezen door mij, heerlijk leesvoer is dat. Ik heb je bij mijn Faforieten gezet zodat ik het vlug bij de hand heb en nog na kan lezen. Vooral zo door gaan (zou ik zeggen) grtjs Will

    Beantwoorden
    • 14 januari 2018 om 10:42
     Permalink

     Precies, zonder overdrijving was er niet veel aan. Ach ja, overdrijven is een kunst, ik ben blij dat jij die ook beheerst! 😉

     Wat leuk dat je graag mijn columns leest, het is inderdaad een lekkere bezigheid om ze te schrijven. Wat leuk ook dat je me volgt, ik zal zeker zo doorgaan!

     Groeten,
     Lucky Luc

     Beantwoorden
 • 19 januari 2018 om 18:57
  Permalink

  Oh wat leuk. Ik heb echt zitten lachen. Doet me denken aan toen ik nog jong was en een keer mee op vakantie mocht. Ik was nog jong en dacht dat tampons wel zo makkelijk zou zijn in plaats van maandverband, maar eenmaal bij de drogist durfde ik het niet te vragen omdat het een man was die achter de toonbank stond. Zo zie je, gelukkig veranderen de tijden.

  Beantwoorden
 • 6 mei 2018 om 08:11
  Permalink

  Haha, ik had al vrij snel door wat het product in kwestie zou gaan zijn! Super tof geschreven! 🙂

  Beantwoorden
 • 6 mei 2018 om 08:33
  Permalink

  Haha ik zat al op dit einde te wachten! Leuk geschreven weer! Ik snap alleen totaal niet wat het probleem is…alsof iemand zou denken dat het voor jezelf is 😉 ..en trouwens…wat dan nog? Haha 🙂

  Beantwoorden
 • 6 mei 2018 om 09:26
  Permalink

  hahaha geweldig geschreven! Moet wel bekennen dat ik het toch ook wel wat ongemakkelijk vind om mee naar huis te nemen hoor.

  Beantwoorden
 • 6 mei 2018 om 20:26
  Permalink

  Haha, heerlijk stuk om te lezen dit! Ik vroeg me de hele tijd af wat het zou kunnen zijn 😉 Wel lief dat je dit voor je vrouw/vriendin doet.

  Beantwoorden
 • 7 mei 2018 om 08:54
  Permalink

  Hahahah heerlijk geschreven. Ik had ongeveer t zelfde eens meegemaakt met panty´s halen. Mensen keken me ook verbaasd aan. Gewoon lak aan hebben toch!!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar