Samen staan we sterk!

Afbeelding van truthseeker08 via Pixabay

Het zijn bijzondere tijden waarin we leven. Een gedeeltelijke lockdown, mondkapjes plicht, anderhalve meter afstand houden, we hebben er allemaal mee te maken. We moeten het samen doen, samen staan we sterk. Dat wordt ons in elk geval voorgehouden door de overheid.

Dan is het mooi als er initiatieven ontplooid worden om juist deze doelgroepen te helpen, zoals onlangs in de gemeenteraad van Son en Breugel gebeurde. Daar werd het idee geopperd om inwoners met een beperkt inkomen, of die zorg nodig hebben, alleenstaand zijn of het extra moeilijk hebben in deze tijd een voucher te schenken van twintig euro. Zorgmedewerkers, mantelzorgers en andere mensen die hard moeten werken om alles enigszins gaande te houden zouden evenmin worden vergeten. Die voucher zou dan besteed moeten worden bij lokale ondernemers, die de klandizie goed kunnen gebruiken.  ‘Samen staan we sterk’, heette de motie. Inderdaad!

Was ik hier maar gestopt met lezen. Ik kreeg er een warm gevoel van, wat mooi dat er juist aan diegenen gedacht wordt die het moeilijk hebben, die hulp hard nodig hebben. Twintig euro, het is niet veel, maar het gaat om het idee. Als het blijkt te werken, kun je het vaker doen, zo vaak als nodig is, zo vaak als de portemonnee het toelaat. Ik zeg: voor! Doen!

Normaal gesproken verwerk ik graag wat humor in mijn column. Graag zou ik ook hier een kwinkslag willen plaatsen, een grappige opmerking, een humoristisch inzicht. Maar helaas, ik heb niets. Te verbijsterd ben ik over wat er gebeurde. Wat deden onze gemeenteraadsleden? Wat ze altijd doen: het grondig met elkaar oneens zijn. Ze zagen alleen beren op de weg, ze konden het niet eens worden, dus deden ze maar niets. Dat de politici het niet met elkaar eens zijn, wekt nauwelijks verbazing. Dat daardoor de motie een zachte dood stierf, dat is jammer. Een gemiste kans. Ik weet niet hoe het met u is, maar ik kan daar niet mee lachen.

Het is mijns inziens een brevet van onvermogen. Dit was de uitgelezen mogelijkheid om te laten zien hoe betrokken onze politici zijn met hun medeburgers, met name met diegenen die het zo moeilijk hebben. Mensen die nu andermaal van hulp verstoken blijven. Ze erkennen dat mensen financiële problemen kunnen hebben, maar hebben geen pasklare oplossing en zullen er verder over nadenken. Joepie!

Samen staan we sterk, waar een wil is, is een weg. Gemeenteraad, laat deze mensen niet in de steek!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.