Nieuwjaar

Ben je net gewend aan het feit dat het 2017 is, is het alweer voorbij. Weer een jaar erbij, weer een jaar verder. Het is niet alleen een tijd van champagne en vuurwerk, gourmet en oliebollen, of van familiebezoek en de beste wensen wensen. Het is ook het moment van een terugblik, van evalueren, van vaststellen wat je dit jaar bereikt hebt. 

Een jaar geleden was voor mij duidelijk dat ik een ommekeer wilde maken. Tot eind 2016 was ik werkzaam in de financiële sector. Leuk werk, met leuke collega’s, maar het was niet mijn passie. Het was niet waar ik echt voor wilde gaan. Op dat moment had ik nog niet een duidelijk idee wat het dan wél zou moeten worden.

Een paar maanden later, zo eind februari, begin maart, wist ik al iets meer. Ik wilde gaan schrijven! In de jaren daarvoor fantaseerde ik wel eens in een verloren moment hoe het zou zijn om een (bekend) schrijver te zijn, maar had ik er nooit echt iets mee gedaan. Waar moest ik beginnen?

‘If you build it, they will come’, zegt een stem tegen Ray Kinsella (gespeeld door Kevin Costner) in de film ‘Field Of Dreams’. Ray moet een honkbalveld aanleggen, dan zullen honkbalspelers die ooit uitgesloten werden vanwege een omkoopschandaal komen spelen. En zo geschiede. Ik hoorde geen stemmen die me vertelden ergens te beginnen, ik deed het gewoon. Zonder er bij na te denken, kwam ik uit op columns.

Geen bewuste keuze dus, wel een gelukkige. Ik heb mijn passie gevonden! Een passie die ik graag met iedereen deel, die mijn columns wil lezen. Mijn eigen website, mijn columns in de Mooikrant, ik mag zeker niet ontevreden zijn. Al blijf ik wel bezig met mezelf te verbeteren, in beweging te blijven, te blijven groeien. Stilstand is achteruitgang, als je al te lang stil blijft staan.

Ik denk niet dat ik de enige ben die tussen oliebollen en champagne het afgelopen jaar overziet. Dan denk ik niet aan het nieuwsoverzicht van 2017, daar hebben ze het hoofdzakelijk over alle nare dingen die er gebeurd zijn. Natuurlijk ook belangrijk, ze hebben het alleen niet over de leuke dingen die er dit jaar gebeurd zijn. Zoals mijn verhaal, ik zal vast niet de enige zijn die een ommekeer heeft gemaakt. Als u ook een mooi verhaal heeft over een ommekeer, laat het me weten!

Ik wens iedereen een gelukkig Nieuwjaar, veel geluk, gezondheid en succes in 2018.

Eén gedachte over “Nieuwjaar

  • 28 januari 2018 om 20:34
    Permalink

    Hoi Lucky Luc. Ik wil je graag 2 complimenten geven. Het eerste compliment wil ik je geven, omdat je iets hebt gedaan aan een situatie waar je hart niet (meer) warm van werd, namelijk je werk. Petje af! Ik vind het altijd mooi om te zien dat mensen die ergens niet tevreden over zijn, de situatie veranderen i.p.v. er alleen maar over zaniken (inwendig of nog erger, tegen anderen). Het tweede compliment is voor je columns. Ze sprankelen inderdaad van goedgemutstheid, een positieve blik. Ik lees ze altijd met een glimlach.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar