Morgan Freeman

Ongetwijfeld een van de beste acteurs die we kennen, Morgan Freeman. Naar mijn bescheiden mening dan… Welke rol hij ook speelt, of het nu God is in ‘Bruce Almighty’ (en het vervolg, ‘Evan Almighty’), Carter Chambers in ‘The Bucket List’ of Alex Cross in ‘Kiss The Girls’ of ‘A Spider Came Along’, hij zet de rol die hij speelt met overtuiging neer.

Morgan Freeman is iemand die op mij overkomt als eerlijk en oprecht, ontwikkeld en intelligent. Iemand die geïnteresseerd is in wat er is tussen hemel en aarde. Als hij iets zegt, gelóóf ik hem.

En dan zie ik hem ineens in een reclamesportje voor een (Nederlands) biermerk waarin hij een nieuw biertje aanprijst. In het begin heb je het niet in de gaten, hij heeft het over de innerlijke stem en dat je naar die stem moet luisteren. Op dat moment denk je nog, ‘daar zit wat in’, en zou je kunnen denken dat het helemaal geen reclamespotje is. Tot hij op het eind het betreffende biertje erbij pakt en zegt dat de brouwer begrijpt waar hij het over heeft. Vervolgens neemt hij een slok.

Ik probeer me dat voor te stellen, een bierbrouwer die naar zijn innerlijke stem luistert. Wat zou die stem dan zeggen? ‘Brouw een nieuw biertje, en probeer het iedereen aan te smeren!’?

Probeer alsjeblieft bier niet te verkopen als iets geestverruimends of spiritueels! 

Ik mag zelf graag bier drinken, maar dan wel met mate. Ik hou wel van afwisseling, niet alleen pils maar ook een dubbel of tripel. De lekkerste biertjes worden naar mijn mening toch in België gebrouwen. Feit is dat in bier alcohol zit, wat schadelijke effecten heeft op je lichaam. Zeker als je jong bent, maar ook als je oud(er) bent. Er zou niet alleen met mate gedronken moeten worden, maar ook met mate reclame gemaakt worden voor producten die eigenlijk schadelijk zijn. Om het nog maar niet te hebben over het feit dat alcohol verslavend is…

Maar goed, ik had het over Morgan Freeman. Wat zou hem bezielt hebben om als bekend en Amerikaans acteur reclame te maken voor een Nederlands biermerk, wat hij waarschijnlijk niet eens kent. Zou hij het bier eerst geproefd hebben voor hij er reclame voor maakte? Deed hij het voor het geld, of gelooft hij echt in het product? Ik kan het me haast niet voorstellen, maar het kan.

Maar welke boodschap wil hij nu de wereld insturen? Het gaat hierbij over wie je bent, en wat je belangrijk vind. Bier lijkt me dan toch niet de juiste boodschap…

Op dit moment drink ik zelf overigens even geen alcohol. Niet dat mijn consumptie zorgwekkende vormen aannam, maar ik wil wel eens zien of ik een maandje zonder kan en hoe ik me dan voel. Ik denk niet dat ik geheelonthouder zal worden, maar we zullen zien. Ik vind het wel een leuke uitdaging, om te zien of ik het kan en hoe dat voelt. Je hoeft niet perse extremen op te zoeken om een uitdaging te vinden in het leven.

Morgan Freeman blijft voor mij een geweldig acteur, ik heb de indruk dat hij ook een goed persoon is. Dat is niet veranderd. Iedereen maakt zijn eigen keuzes, dat verdient respect!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar