Spring naar toolbar

Ik ook van jou

Afbeelding van Pana Kutlumpasis via Pixabay

Het zijn vier woorden, niet meer. Woorden die veel kunnen betekenen, als ze met gevoel en gemeend uitgesproken woorden. Woorden, die sommige mensen maar moeilijk over hun lippen krijgen, waar anderen ze er te pas en te onpas uitslingeren. Welke woorden je ook bezigt, als ze gemeend zijn, hebben ze wel degelijk effect. Zowel in positieve als in negatieve zin.

Vier woorden, die een gevoel omschrijven dat eigenlijk niet in woorden te vangen is. Vlinders in de buik, de wereld zien door een roze bril, die ene persoon die zomaar ineens het middelpunt van je universum is geworden. Of die ene vriend of vriendin, waar je al je verhalen aan kwijt kunt, die al je geheimen kunt vertellen en die er voor je is, altijd en overal. Of die broer of zus, vader of moeder, die zo bijzonder en belangrijk voor je is. Geliefden zijn er in vele soorten en maten.

Het lijkt soms vanzelfsprekend, zeker als je elkaar al lange tijd kent. Het leven is alles behalve voorspelbaar, zoals het nu is, kan het morgen anders zijn. Alles wat vanzelfsprekend is, is verdwenen. Wat je dierbaar is, kun je maar beter koesteren, zolang het kan. Het is sowieso fijn om die vier woorden te horen. Ik kan me nog goed het moment herinneren dat ik die vier woorden zei tegen mijn beste vriend, een van de laatste keren dat ik hem zag. ‘Ach, dat weten we toch wel’, was zijn reactie. ‘Dat kan wel zijn’, was mijn weerwoord, ‘Maar ik wil het graag gezegd hebben’. Dat is het voordeel, als je weet dat het einde nadert. Normaal gesproken weet je dat niet, dan kun je maar beter je kans grijpen, waar en wanneer het maar kan.

Ik ben een gelukkig mens, ik heb de liefde van mijn leven gevonden. Of beter gezegd, zij vond mij. Hoe dan ook, ik hecht er grote waarde aan om de vier mooiste woorden uit de Nederlandse taal tegen haar te zeggen. ’s Ochtends als we wakker worden, voor ik naar mijn werk ga, ’s avonds als ik weer thuis kom en voor we gaan slapen. Niet altijd, maar wel zo vaak mogelijk. Dan neem ik haar gezicht in mijn handen, en kijk haar diep in haar prachtige, groene ogen terwijl ik de vier woorden uitspreek.

Mooier nog dan die vier woorden is de reactie, die ik dan krijg van mijn lief. ‘Ik ook van jou’, zegt ze dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.