Ik ben boos! (op de KPN)

Ik ben boos! Piswoest! Gebelgd! Gallisch, zelfs. En nog kwaad ook. Op wie? Op de KPN!

Waarom dan wel? Dat zit zo. Wij waren tevreden klant bij OnsBrabantNet, een kleine provider voor tv, internet en telefonie in, u raadt het al, Brabant. Prettige klantenservice, problemen werden over het algemeen snel en goed opgelost. Er ging ook wel eens wat mis, maar bij elk bedrijf gaat wel iets mis.

Enkele maanden geleden kregen we een brief, OnsBrabantNet is onderdeel van KPN, ze stopten er mee en wij gingen over naar KPN. Tegen wil of dank en of we nu wilden of niet. We konden een afspraak maken met een monteur.

Zo gezegd, zo gedaan. De afspraak was snel gemaakt. De columnist in mij werd wakker, het zou nog even duren, hier móést toch wel een leuk stukje inzitten. Ik zag het al helemaal voor me: de monteur zou op de afgesproken dag niet op komen dagen, of te laat. Het installatiepretpakket zou niet of te laat bezorgd worden. De monteur had niet alle benodigdheden bij of er moest nog iets omgezet worden. De benodigde codes c.q. wachtwoorden zouden niet beschikbaar zijn. Weken zouden we verstoken zijn van tv, internet en (vaste) telefoon.

Ik was op het ergste voorbereid. Mijn pen was al in gif gedoopt en mijn handen jeukten. Helemaal toen een paar dagen voor dat wij aan de beurt waren vrienden van ons die ook overgingen naar KPN meldden dat het bij hen inderdaad was misgegaan. Ze zaten enkele dagen zonder, geen weken. Maar toch. Mijn handen jeukten nog meer, ik doopte mijn pen nog eens extra in het gif. De tekst was al half geschreven, de titel had ik nog niet. Kon ik iets met de afkorting KPN? Kolossaal Prutsers Netwerk? Dat kan beter, het zou allemaal goed komen.

12 oktober was het zover. Tussen 9.00 en 11.00 uur zou de monteur komen. Over die monteur kreeg ik ook al visioenen. Een gezette man, achter in de 40, ongeschoren en zwetend. Met een bouwvakkersdécolleté, als hij gebukt zat. Dat wij vanaf 9.00 uur braaf zaten te wachten, om 10.00 uur: niks. 11.00 uur: nog niks. 12.00 uur: maar gebeld, waar blijven jullie nou?

Wat denkt u? Om 9.30 uur gaat de bel. Ik denk: daar zul je hem hebben! Hem? Nee, haar! Er stond een vrouw voor de deur, ik schat achter in de 20. Hoezo vooroordeel? In ruim een uur was ze klaar. Nog efficiënt ook! Alles werkte naar behoren, we hadden weer internet, tv én telefoon. Geen problemen, geen gedoe, NIETS.

Ik was teleurgesteld. Daarna boos. Ik werd steeds bozer en bozer! Waar was nou mijn mooie stukje? Waarin ik in geuren en kleuren uit de doeken zou doen hoe na uren ploeteren de monteur, stamelend en rood aangelopen, moest bekennen dat hij het niet voor elkaar kreeg? Om vervolgens uitgebreid verslag te doen over hoe wij weken, of vooruit dagen, zouden moeten wachten in primitieve, mensonterende omstandigheden tot dat ene ontbrekende onderdeel of wachtwoord er zou zijn?

U begrijpt mijn onbeschrijfelijke frustratie, mijn wanhoop. Dit zou een prachtige column worden, misschien wel mijn beste ooit! Eindelijk kon ik helemaal los gaan, alle remmen los, Volle vaart vooruit, op ramkoers! Dit zou mijn ‘Buckler’ worden.

Niets van dat al. Mijn droom is mij ontnomen. Wie had verwacht dat zo’n groot bedrijf efficiënt zou werken? Ik niet. Ik ben boos!

40 gedachten over “Ik ben boos! (op de KPN)

 • 25 oktober 2017 om 16:26
  Permalink

  Heerlijk om te lezen dat KPN het uiteraard goed heeft gedaan!

  Beantwoorden
  • 26 oktober 2017 om 08:02
   Permalink

   Ik vond het ook fijn, het scheelt toch weer. Werk je toevallig bij de KPN, of niet?

   Beantwoorden
 • 26 oktober 2017 om 08:33
  Permalink

  Leuke blog, toch fijn dat het in één keer goed is gegaan. Maar dat plaatje is van een aantal elektriciens die met spanningsdraden bezig zijn, daar doet KPN niets mee toch? 😉

  Beantwoorden
  • 26 oktober 2017 om 09:20
   Permalink

   Hallo Rob, dank je voor je reactie. Inderdaad, met die spanningsdraden doet de KPN volgens mij niets (meer). Ik wilde graag een (gratis) bijpassend plaatje dit kwam het dichts bij.

   Beantwoorden
 • 27 oktober 2017 om 08:25
  Permalink

  Hoi Rob!
  Wat een super leuke blog. De spanning is zeer voelbaar in je verhaal, echt heel leuk geschreven! 🙂
  Je verhaal staat ook op de interne corporate site van KPN en is inmiddels al 3182 keer gelezen en 394 positieve reacties van medewerkers! (en een verwijzing naar je blog).

  Bedankt voor je verhaal! Gaaf.

  Beantwoorden
  • 27 oktober 2017 om 08:49
   Permalink

   Dank je wel, Saskia! Fijn om te lezen. Ik hoop dat velen mijn blog zullen bezoeken, van harte welkom! 🙂

   Beantwoorden
 • 29 oktober 2017 om 09:11
  Permalink

  Wat een leuke blog, ik heb het met plezier gelezen!!!

  Beantwoorden
 • 29 oktober 2017 om 18:28
  Permalink

  Wat een leuke manier om te zeggen dat je klantervaring met KPN boven verwachting is geweest.

  Beantwoorden
 • 31 oktober 2017 om 08:51
  Permalink

  Als KPN’er kan ik melden dat er inderdaad dagelijks fouten worden gemaakt bij de aansluiting, wijziging of afsluiting van een dienst of product. Het goede nieuws is dat dit gelukkig steeds minder voorkomt en dat we dus blijkbaar leren van onze fouten. Leuk hoe je mensen op het verkeerde been zet met je titel; alhoewel dat wellicht ook wat zegt over het beeld van KPN. Daar valt nog een mooie winst te behalen voor ons. Hilarische blog, top!

  Beantwoorden
  • 31 oktober 2017 om 08:55
   Permalink

   Dank je wel, John! Het was ook de bedoeling de lezer op het verkeerde been te zetten. Inderdaad, veel mensen verwachten dat een groot bedrijf fouten maakt. Dat zegt veel over de verachting die mensen hebben. In mijn geval hebben jullie mijn verwachting ruimschoots overtroffen!

   Beantwoorden
 • 2 november 2017 om 13:11
  Permalink

  Leuke column. Ik heb er smakelijk om kunnen lachen.

  Beantwoorden
 • 3 april 2018 om 08:10
  Permalink

  Hahaha! Zo zie je maar dat ze het toch vlot kunnen oplossen als ze ‘t willen hé! Een pluim op de hoed van KPN!

  Beantwoorden
 • 3 april 2018 om 08:15
  Permalink

  Volgens mij gaat er bij heel veel providers wel iets mis. Van kleine tot grote problemen en storingen. Zelf hebben wij totaal geen problemen met Ziggo en eerst met KPN wel. Bij mijn schoonzus is het weer precies andersom.

  Beantwoorden
  • 19 mei 2018 om 11:24
   Permalink

   Wat zijn wij toch een heerlijk pessimistisch volk. Al zijn mijn ervaringen met KPN als provider zeer slecht. Wij hebben meer geluk bij Ziggo. Al was ik eerst niet blij met de fusie Ziggo met UPC en nu vind ik het super dat Vodafone er ook bij zit. Lekker alles ineen.

   Beantwoorden
 • 3 april 2018 om 09:01
  Permalink

  Heerlijk dat het soepel verliep die overgang. Dat hoor je inderdaad nog wel eens anders. Maar wel balen voor jou als columnist inderdaad.

  Beantwoorden
 • 3 april 2018 om 09:17
  Permalink

  Wat een heerlijk stuk! er gaat niks boven een flinke dosis zelf spot, als je een goede column wil schrijven! Ik heb genoten!

  Beantwoorden
 • 3 april 2018 om 11:40
  Permalink

  Ik heb ook KPN geen klachten en een verademing na Ziggo!

  Beantwoorden
 • 5 april 2018 om 17:42
  Permalink

  Hahaha, die visioenen over de monteur. Zoals je het beschrijft zag ik die (arme) man helemaal voor mij. Wat geweldig dat je zo goed bent geholpen. Ik heb nog mooie (maar niet heus) herinneringen aan de eerste man die een kastje op zijn kop had gemonteerd waardoor we helemaal geen wifi hadden. En alle andere personen die erna zijn gekomen. Ik noem even bewust geen namen van bedrijven … Sommigen deden het best goed. Anderen kwamen met goede oplossingen. Maar evengoed is de wifi nog altijd ver te zoeken (soms). Heerlijk stuk om te lezen 😉

  Beantwoorden
 • 10 april 2018 om 07:40
  Permalink

  Jeee wat een ellende zeg! Op zulke momenten word je er even aan herinnerd hoe gewend wij zijn aan de luxe dat alles werkt!

  Beantwoorden
  • 10 april 2018 om 13:30
   Permalink

   De ellende viel reuze mee, je moet er toch wat van maken als columnist… 😉

   Beantwoorden
 • 10 april 2018 om 15:07
  Permalink

  Hier ook KPN maar ik heb geen idee/weet niet meer of wij ooit klachten hebben. Wat knap van de vrouw van 20 dat alles weer goed geregeld

  Beantwoorden
 • 19 mei 2018 om 18:26
  Permalink

  Hahaha heerlijk verhaal. Goed geschreven! Ik hoop dat je snel een nieuw mobiel telefoonabonnement of een nieuwe auto gaat kopen. Misschien zit daar een goed klaagstuk in voor je. Hihi

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar