Ich bin ein Tiroler!

Eigenlijk ben ik een Griekenland-fan. Het is gewoon een fantastisch vakantieland, de mensen zijn altijd vriendelijk en behulpzaam. En gezellig! Het weer is ’s zomers altijd geweldig. Het is dan warm, erg warm. Overdag is het meestal een graad of 30, of meer. De lucht is strak blauw, blauw als de Griekse vlag. De avonden zijn zwoel, de ouzo vloeit rijkelijk. Zon, zee, voor wie wil ook de nodige cultuur. Wat wil je nog meer?

Dit jaar was het anders. Mijn vrouw is een fan van de Alpen. Vorig jaar waren we naar Corfu geweest, dat vond mijn vrouw ook een leuke vakantie, al haalde dit het niet bij de bergen. Háár woorden, niet de mijne!

Enfin, dit jaar heb ik de stoute (berg)schoenen aangetrokken en hebben we een vakantie geboekt in Brandenberg, een rustig en leuk gelegen dorp in Tirol. Al voor je Oostenrijk hebt bereikt, zie je in de verte de bergen zich majestueus verheffen. Als je eenmaal in Oostenrijk bent, zijn ze nóg imposanter.

Dankzij het navigatiesysteem vonden we onze vakantiebestemming eenvoudig. Een rustig gelegen boerenbedrijf, in typische stijl aan de voor- en zijkanten met hout bekleed. Ook onze kamer zelf was grotendeels met hout bekleed, sommigen zullen het wellicht kitsch vinden. Ik vind het wel wat hebben. Op de overloop hingen oude koebellen aan de muur. Het uitzicht was simpelweg fantastisch!

Tirol is een prachtig en afwisselend gebied. Smalle kloven met snelstromende beken, brede valleien doorkruist door rivieren en natuurlijk hoge bergen. Sommige bergen zijn volledig begroeid met bomen. Andere bergen toornen boven de boomgrens uit, hartje zomer is er nog een restje sneeuw te zien. Alles is groen, haastig wordt het hooi geoogst door de boeren als het weer warm is, zoals bij onze aankomst. Voorraad voor de koeien, voor de winter! Haast is geboden, het weer kan zó omslaan. Het is er niet voor niets zo groen.

Kronkelige wegen slingeren zich langs of tussen de bergen door, waardoor een reis van A naar B die hemelsbreed misschien niet zoveel voorstelt toch even kan duren. En die zo nu en dan fantastische uitzichten bieden, als je tenminste durft te kijken. De weg vergt de nodige aandacht!

Ook diverse kabelbanen bieden een geweldig uitzicht, en besparen tegelijkertijd (gedeeltelijk) een zware en slopende klim naar boven. Het mooiste uitzicht heb je boven op de berg, daar moet je wel wat voor over hebben.

Heerlijke en gezonde berglucht, rust en beweging, lekker eten en prima bier (voor mij een pluspunt!), prachtige hooggelegen burchten, pittoreske dorpen en mooie steden. Er zijn diverse meren waar je kunt zwemmen of in de zon liggen. Kortom, Tirol heeft het allemaal!

Het is niet dat ik Griekenland niet meer leuk vind, het is wel zo dat ik Oostenrijk en dan Tirol in het bijzonder in mijn hart gesloten heb. Tot niet geringe vreugde van mijn vrouw, die blij is dat ik haar liefde voor de Alpen deel!

In navolging van de beroemde woorden van John F. Kennedy, kan ik na deze vakantie zeggen: ‘Ich bin ein Tiroler!’

12 gedachten over “Ich bin ein Tiroler!

  • 3 mei 2018 om 09:43
   Permalink

   Ik vond de uitspraak wel van toepassing, met een kleine aanpassing natuurlijk… 😉

   Beantwoorden
 • 2 mei 2018 om 14:28
  Permalink

  Oostenrijk is ook prachtig in de zomer, niet alleen in de winter. Toch zou ook mijn voorkeur uitgaan naar Griekenland hoor, daar gaat mijn hartje sneller van kloppen.

  Beantwoorden
 • 2 mei 2018 om 16:01
  Permalink

  Wat een mooie natuur zeg. Ik ga al jaren naar Spanje, maar hierheen zou ik ook wel eens willen.

  Beantwoorden
 • 3 mei 2018 om 08:35
  Permalink

  Zowel Griekenland als de bergen.. prachtig! Zijn jullie al eens naar Parga geweest? Dit stukje van het Griekse vaste land is ook prachtig, een groene oase en heeft ook bergjes. Best of both worlds als je het mij vraagt 🙂

  Beantwoorden
  • 3 mei 2018 om 09:32
   Permalink

   Nee, nog niet. Maar het lijkt me inderdaad erg leuk. Voorlopig houden we het op de Alpen, dat is ook goed… 🙂

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar