Er is leven na FC Barcelona

‘Allemaal denken ze te weten waarom ik wegging, de media, de fans, zogenaamde voetbalkenners. Ik zou het beu zijn te spelen in de schaduw van Messi. Ik zou het verval van FC Barcelona voorzien hebben. Ik zou de grote man willen zijn bij PSG. Ik zou een geldbeluste mediageile hoer zijn die zich aan de hoogste bieder verkocht heeft.

Weet u wat? Het is allemaal waar. Allemaal. En niet zo’n klein beetje ook! Wat zou u doen als een stel oliesjeiks uit de woestijn komt aan gehobbeld op kamelen, om u een grote zak met oliedollars voor te houden? Zou u nee zeggen?

OK, het was een limousine, geen kameel. Wel een joekel van een limousine, wow! En het was geen zak met geld, maar een cheque. Een cheque met ontzettend veel nullen, ik werd er duizelig van!

Wat had ik te verliezen? Bij FC Barcelona zou ik nooit meer zijn dan de secondant van Messi. Een geweldig kereltje, en voetballen dat-ie kan! Ik kan er ook wat van hoor, maar toch. Zo groot als Messi is bij FC Barcelona, figuurlijk dan, zo groot zou ik niet kunnen worden. Niet in Barcelona. Wèl in Parijs!

Liever een grote vis in de Parijse vijver dan een kleintje in Barcelona!

Ja maar wat als het niet lukt, zult u zeggen. Wat als ik faliekant misluk, PSG géén kampioen wordt en na de groepsfase van de Champions League is uitgeschakeld? Geen club zal nog 222 miljoen voor me betalen, zult u zeggen. Misschien niet. Voor het geld zal ik het niet meer hoeven doen, dus wat kan mij dat nou schelen?

Wat is voor mij dan de belangrijkste reden? Er zijn er zoveel. Geld, zeker is dat belangrijk. De uitdaging ook. Het is uitdagender om de dragende speler van PSG te zijn en daar net zoveel prijzen te winnen als bij FC Barcelona, dan bij FC Barcelona in de schaduw van Messi te blijven.

Iedereen dacht dat ik voor het leven met FC Barcelona verbonden was. Dat er geen leven is na FC Barcelona, geen grotere club. Als je dan toch weggaat, ben je een verrader, een geldwolf, een gek. Het tegenovergestelde is waar. Ik ben springlevend. Het voetbal is hetzelfde, ik speel en ben gelukkig. Alleen het land, de stad en het team zijn veranderd, het spel is hetzelfde.

Er is leven na FC Barcelona, sterker nog, mijn leven begint pas!

Was getekend: Neymar da Silva Santos Júnior

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.