Golf clinic C1 Jongens HTC Son Hockey

Op sportpark De Gentiaan, klopt het hart van sportend Son en Breugel. Zonder afbreuk te willen doen aan Sporthal De Bongerd en tennisvereniging Pieter Brueghel in Breugel, overigens. En voetbalvereniging SBC, die even verderop aan de Rooijseweg gesitueerd zijn.

Onder de paraplu van HTC Son zijn een drietal sporten verenigd: tennis, hockey en golf. In eendrachtige samenwerking organiseert HTC Son op zondag 26 maart een open dag, waar ook de cricketvereniging acte de présence zal geven. Het doel is verbinding te scheppen tussen de drie takken van sport en de samenwerking te verbeteren, om zich zo beter te kunnen presenteren aan Son en Breugel! Uiteraard wil men ook leden werven, om de vereniging gezond te houden.

Afgelopen zaterdag was er een voorproef van de open dag. Het C1 jongensteam van HTC Hockey kreeg van de Golfclub Son een clinic aangeboden, als dank voor het optreden als gastheren op de open dag. Een twaalftal jonge honden maakte gretig zijn opwachting op een vroege en enigszins druilerige zaterdagochtend, om kennis te maken met een totaal andere sport.

Onder leiding van Hans van Rosmalen en onder begeleiding van Bernadette Holla (voorzitster van de communicatiecommissie van Golfclub Son) en Marieke van Dijk (medecoach Jongens C1) werden de jongens wegwijs gemaakt in de beginselen van de golfsport. Dat begint bij wellicht het meest elementaire: hoe hou ik een golfclub vast? Dit is belangrijk, niet alleen om de bal goed te kunnen slaan, maar ook voor de veiligheid zoals instructeur Hans benadrukte.

Na enig oefenen met het vasthouden van de club, mochten de jongens een drietal keer afslaan, telkens tien ballen. Eerst vanaf de zogenaamde ‘tee’, een (plastic) pinnetje waar de golfbal op geplaatst wordt. Vervolgens vanaf een kunststof matje en ten slotte vanaf het gras.

Onder zichtbaar enthousiasme gingen de jongens van start! Het was duidelijk te zien dat ze gewend zijn tegen een balletje te slaan, al is een hockeybal niet allen groter, anders. Om nog maar niet te spreken over de hockeystick versus de golfclub… De ene bal vloog sierlijk door de lucht, de andere hobbelde een beetje voort… De een ‘viel’ de bal aan alsof het een hockeybal was in plaats van een golfbal, de andere ging er bedachtzamer mee om.

Nadat de ballen weer opgehaald zijn, mogen de jongens vanaf de kunststof mat gaan slaan. Wederom vliegen de ballen in het rond, de jongens krijgen er zin in! Dan mogen ze vanaf het gras de ballen proberen te slaan. Dat blijkt soms lastiger dan gedacht, menig graspolletje vliegt door de lucht!

Vervolgens gaat iedereen naar de ‘putting green’, waar de jongens het putten (de bal in de hole slaan) kunnen oefenen. Hierbij moet de bal op een andere manier geslagen worden als bij het afslaan, er moet voorzichtig geslagen worden om te voorkomen dat het gras beschadigd wordt. Met een korte, strakke zwaai, vergelijkbaar met de slinger van een klok, moet de bal geraakt worden. Vol enthousiasme storten de jongens zich op het putten, al snel klinkt gejuich als menig bal in de hole verdwijnt!

Er wordt een klein wedstrijdje georganiseerd, waarbij telkens twee jongens proberen een bal zo dicht mogelijk bij de hole te putten. De winnaars spelen nogmaals twee aan twee tegen elkaar, tot er drie finalisten overblijven. Na de finale gaat iedereen naar het clubhuis, waar onder het genot van een consumptie en een broodje knakworst uitgebreid wordt geëvalueerd…

Het was een prachtige ochtend, waar iedereen (ook de verslaggever!) en zeker de jongens van genoten hebben. Uitstekende reclame voor zowel Golfclub Son die zich een uitstekend gastheer toonde alsook voor HTC Hockey.

Op de open dag is er een programma voor jong en oud, er is gelegenheid kennis te maken met golf, hockey, tennis en cricket. Er is ook een springkussen voor de allerkleinsten. Voor hockey en tennis wordt geadviseerd zelf voor sportschoenen te zorgen, de rest wordt door HTC Son verzorgd. Inclusief koffie of thee en iets lekkers!

Voor meer details van het programma kunt u kijken op de website van de clubs:

www.htcson2000.nl (tennis)

www.golfson.nl (golf)

www.htcson.nl (hockey)

De open dag is van 11.00 uur tot 16.00 uur, u bent van harte welkom. Tot de 26e, de Mooi Son en Breugel krant zal er zijn!

scannen0004

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar